Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Coll en Gilis in actie bij eerste PSA World Serie

Afgelopen weken vond in Egypte de CIB Black Ball Squash Open plaats, dit eerste PSA World Serie toernooi van dit kalenderjaar werd in de eerste week gespeeld door de dames en in de tweede week door de mannen. Onze kopman van het eredivisieteam Paul Coll kwam gisteren terug uit het zonnige land.

Coll was vooraf als vierde geplaatst, dezelfde plek die hij inneemt op de PSA World Tour Ranking. In de tweede ronde wist hij overtuigend door te komen met een 3-0 overwinning. In de derde ronde speelde hij tegen een oude bekende van onze club Gregory Gaultier. De Fransman speelde jaren terug ook bij ons in het Eredivisie team en beide mannen trainen vaker met elkaar. De Hoofddorpse Nieuw-Zeelander wist aan het langste eind te trekken met een 3-1 overwinning.

Na twee overwinningen stond in de kwartfinale de nummer 6 van de wereld te wachten Marwan Elshorbagy. Na een wereldpartij die van hele hoge klasse was en maar liefst 96 minuten duurde werd het 11-9 in de vijfde set voor de Egyptenaar Elshorbagy. De nummer 6 van de wereld wist na de winst op Coll ook het gehele toernooi te winnen!

Onze kopvrouw Nele Gilis speelde een week eerder al in Egypte waar het heerlijke zonnetje scheen. Vooraf had de loting al bepaald dat zij moest spelen tegen de nummer acht geplaatste Salma Hany. De Belgische woonachtig in Hoofddorp was vooraf 9/16 ingeschaald en beide spelers stonden al in de tweede ronde. Een hele pittige loting voor onze clubgenoot. Eenmaal op de baan heeft Gilis alles gegeven, maar dit mocht niet baten en moest genoegen nemen met een 3-0 verlies. De Egyptische Hany wist knap de halve finale te bereiken wat ook haar eindstation bleek.

Aangezien Coll en Gilis in de topsport squashbubbel zitten kunnen hun nu weer hard trainen bij ons om zich klaar te stomen op het volgende toernooi! Bekijk hier alle uitslagen van het toernooi.

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon: 023 562 35 14
E-mail: info@meersquash.nl