Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Coll en Gilis in actie voor Piramides

Paul Coll en Nele Gilis waren afgelopen weken actief bij de Egypte Squash Open. Het toernooi word gespeeld vanaf de laatste acht voor de piramides op een mooie glasscourt. Eén van de mooiste, misschien wel de mooiste locatie om een toernooi te spelen.

Voor Nele begon het toernooi in de tweede ronde waar zij de Egyptische Farida Mohamed tegen kwam. Na een 2-1 achterstand wist de Belgische goed terug te vechten en won haar wedstrijd. In de derde ronde trof onze Eredivisie speelster de nummer drie geplaatste Hania El Hammamy uit Egypte. Gilis wist brutaal de eerste game te pakken, maar kon dit helaas niet doortrekken en verloor met 3-1. Wel een goede wedstrijd gezien de Egyptische het toernooi uiteindelijk wist te winnen.

Voor Paul was het toernooi niet alleen een strijd om de titel, maar ook voor de eerste positie op de wereld ranglijst. Onze eredivisie speler die vanavond ook in actie komt tegen Amsterdam kwam de eerste twee rondes gemakkelijk door en had daarna in zijn kwartfinale en zijn halve finale vijfsetters nodig om door te gaan. Eenmaal in de finale trof hij de nummer één van de wereld Ali Farag. In een onderling duel werd er gestreden voor twee prijzen. Na een spannend begin waarin het 1-1 stond in games was het toch de Egyptenaar Farag die de titel mee naar huis nam. Daarnaast blijft hij de nummer één van de wereld ranglijst.

Paul gaat de komende periode verder op jacht om weer terug te komen op de top van de ranglijst. Vanavond is hij te bewonderen in de Eredivisie wedstrijd uit tegen Frans Otten Stadion Amsterdam en daarna gaat hij richting de US Open.

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon: 023 562 35 14
E-mail: info@meersquash.nl