Ook ‘MeerSquash Dames 1 gaat dit jaar vol voor de landstitel. Vorig jaar werden we door omstandigheden teleurstellend laatste en dat kan natuurlijk niet. Met enkele nieuwkomers en onze vaste kern proberen we dit jaar weer de beste van Nederland te worden.

Nele Gilis (PSA-18)
De eerste aanwinst komt over van Victoria Rotterdam, maar werkt al jaren haar trainingen af op onze banen. De Belgische Nele Gilis is momenteel de nummer 18 van de wereld en als de voortekenen niet bedriegen zal het niet lang duren voor ze op de drempel staat van de top-10! Onlangs werd ze ook nog Europees kampioene in Boekarest. Een ideale aanwinst voor ons eerste damesteam!

Milou van der Heijden (PSA-32)
Wat doe je als je als je de Belgische nummer één hebt? Dan haal je ook de nummer één uit Nederland! Milou van der Heijden is viervoudig Nederlands kampioene en kwam de voorgaande seizoenen niet uit in de hoogste damescompetitie. Dit seizoen is de nummer 32 van de wereld en kopvrouw van het Nederlandse damesteam te bewonderen op de banen bij ‘MeerSquash.

Natalie Grinham
Natalie Grinham is al jaren één van de beste, of zo niet de beste speelster, van Nederland. Zo stond ze lange tijd tweede op de PSA World Ranking en haalde de geboren Australische vier keer de WK finale. Daarnaast pakte ze goud op de Commonwealth Games, werd ze Europees kampioene en Nederlands kampioene. Voor het Nederlandse damesteam is ze tevens speler-coach.

Gabi Fritsche
Als kind van de club kan Gabi Fritsche natuurlijk niet ontbreken in het eerste damesteam. Als zevenjarige begon ze met squash bij ons op de banen en twaalf jaar doet ze dat nog steeds! Inmiddels heeft ze meerdere nationale titels gewonnen in de jeugd en zat ze vorige jaar april nog in het Nederlands team onder de 19 jaar.

Catlyn van Maas de Bie
Net als Gabi is ook Catlyn van Maas de Bie begonnen met squashen bij onze club. Vorig jaar kende ze een geweldig squashjaar. Zo werd ze derde bij de Dames B afgelopen seizoen op het NK Squash en was ze de beste op het NK Dubbel in de DamesTop. Daarnaast ontwikkelde ze zich ook als (jeugd)trainster en is ze bijna dagelijks op de club te vinden.

Emme-Lotte Boon
Er zijn niet veel squashers die dichterbij een squashbaan wonen als Emme-Lotte Boon. Ook zij begon op haar zevende met squash en dat heeft haar geen windeieren gelegd met een plek in het eerste damesteam! Ook zij werd vorig jaar Nederlands kampioene dubbel in de DamesTop.

De DPD SBN Eredivisie Dames voor dames gaat van start op 4 oktober. Dan spelen wij gelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen Squash Utrecht. Op vrijdag 1 november spelen we voor het eerst dit seizoen thuis. Dan krijgen wij Squash Ede op bezoek.