Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Coll tweede bij El Gouna Squash Open 2021!

‘MeerSquasher Paul Coll word knap tweede bij de El Gouna Squash Open 2021 in Egypte. Coll woonachtig in Nederland maar van origine Nieuw Zeelands speelde afgelopen week mee in Egypte bij de World Serie toernooi. Onze kopman was vooraf als derde geplaatst wegens de afwezigheid van Ali Farag. Ook zijn vriendin Nele Gilis speelde mee, maar zij kende een iets minder goed toernooi.

Coll wist zonder enige moeite door de tweede en derde ronde heen te komen. Eenmaal in de kwartfinale kwam het serieuze werk, Karim Abdel Gawad nummer 6 van de wereld werd de volgende tegenstander. Deze werd met 3-1 gewonnen waardoor de halve finale het volgende station werd. In deze wedstrijd speelde hij tegen nummer twee geplaatste Egyptenaar Tarek Momen. Tegen alle verwachtingen wist Coll de Egyptenaar met 3-0 opzij te zetten. Een hele knappe goede winst partij en nog wel zonde gameverlies.

Eergisteren avond was het dan zover! De finale van de El Gouna met onze Paul Coll, hij speelde tegen de nummer één geplaatste Mohamed Elshorbagy uit Eygpte. De eerste game ging naar de Egyptenaar en ook de tweede game wist onze kopman niet veel in te brengen. De derde game begon Paul weer met een opdracht en wilde hij zijn laatste push geven. Met een 9-3 achterstand in de laatste game kwam Paul nog knap terug tot 10-7, maar helaas kwam zijn opmars te laat en verloor hij de game en wedstrijd. Hij komt steeds dichterbij de grote titel, maar dit keer mog het nog niet gebeuren.

Ook zijn vriendin en voor ‘MeerSquash spelende Nele Gilis kwam in actie in Egypte. Nele begon in de tweede ronde waar het ook meteen eindigde. Ongeluk verloor zij haar eerste wedstrijd met 3-1 van de Amerikaanse Olivia Fietcher. Voor de Belgische Gilis een toernooi om van te leren en snel te vergeten.

Het volgende grote toernooi wat gepland staat en tot nu toe doorgaat is het WK Squash in Chicago, voor zowel mannen als vrouwen vind dit plaats van 14 juli tot en met 22 juli. Bij de vorige editie wist Paul Coll knap een tweede plek te behalen en kreeg met deze prestatie zijn eigen Paul Coll Baan bij ons op de club. Weet hij dit jaar iedereen te verrassen en met de titel ervandoor te gaan?