Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

‘MeerSquash jeugd domineert NK Jeugd

We hebben geweldig gepresteerd tijdens het NK Jeugd <11, <15 en <19 dat afgelopen weekend werd gehouden bij Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. In vijf van de zes categorieën stond er minimaal één ‘MeerSquasher op het podium, waarbij in drie gevallen op het hoogste treetje.

Het eerste succes kwam van Elcke Mols. De jongste van de familie Mols was vorig jaar nog verrassend de beste in de meisjes <11, deze keer kwam de overwinning niet onverwachts. In de finale versloeg ze Victoriaan Ruby Huisman met overtuigende cijfers (11-3, 11-3, 11-2). Renske Huntelaar maakte het ‘MeerSquash feestje compleet met een knappe derde plek. In dezelfde categorie bij de jongens zorgde Evan Morris voor een kleine verrassing. De zoon van trainer Jason Morris was als derde geplaatst, maar werd desondanks toch eerste in zijn poule. In de finale versloeg hij de hoger aangeslagen Jack van Drongelen met klinkende cijfers: 11-6, 11-8, 11-3.

Ook in de meisjes <15 was er ‘MeerSquash succes. Elfi Markus haalde de finale, waarin ze vriendin Lianka Radzyminski trof. Laatstgenoemde speelt competitie voor Victoria Squash Rotterdam, maar is onderdeel van de Dutch Squash Academy, waardoor ze haar trainingen veelal afwerkt in Hoofddorp. Markus kon drie games goed meekomen, maar kwam nipt te kort tegen de één jaar oudere Radzyminski (11-9, 12-10, 11-8).

In de jongens <15 was het Squash Almere dat de champagne mocht ontkurken. Sebastiaan Hofman had het lastig in de halve finale (3-2 tegen Sam Gerrits) en ook in de finale ging het niet gemakkelijk tegen Rowan Damming. Toch haalde Hofman, die ook deel uitmaakt van de Dutch Squash Academy, de zege binnen met zijn goede spel (3-1).

Fleur Maas was weer overtuigend de beste in de meisjes <19. De topfavoriete verloor het hele toernooi geen game, ondanks haar blessure van eind vorige maand. In de finale trof ze Juliette Permentier, die Hoofddorper Gabi Fritsche nét te slim af was in de halve finale. Fritsche sloot het toernooi echter wel goed af met een knappe overwinning op Daniek Krukkert (3-2), waardoor het hele podium bestond uit DSA speelsters.
In de jongens <19 was er wederom reden tot juichen voor de supporters van ‘MeerSquash. Kind van de club Tom Schreurs speelde een sterke finale tegen Luke Stauffer. Na vier spannende games mocht hij dan ook het hoogste treetje van het podium beklimmen (11-7, 7-11, 11-9, 11-9).