Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

‘MeerSquashers goed voor 6 nationale titels bij DPD NK Masters

In het tweede weekend van december werden de Nederlandse Kampioenschappen voor squash masters (spelers boven de 35 jaar; iedere 5 jaar een categorie) gehouden op de banen van onze club. ‘MeerSquash was goed vertegenwoordigd met 12 spelers van de 56 deelnemers. En dat 6 van de 12 nieuwe kampioenen bij onze club spelen, is natuurlijk helemaal mooi te noemen!

Joop van Gutsem was met zijn 76 jaar de oudste deelnemer van het veld, en stond zijn mannetje bij de 70+-ers. Keith Flanigan werd in die oudste categorie kampioen; uiteraard werd Joop gekroond tot 75+ kampioen. Gerry O’Neill viste net achter het net in deze hele spannende poule; hij werd vierde ondanks twee mooie overwinningen op Keith en Joop.

Jack Lugtmeijer was de enige 65+-er die meedeed, en moest daarom de strijd aanbinden met vijf 60+-ers. Dat deed hij met overgave, en hij eindigde als derde. En natuurlijk ook met de 65+ winnaarstrofee! In die Heren 60+ poule was clubgenoot Ad Heskes een klasse apart en liet zien dat hij op de goede weg is na zijn knieoperatie.

In het sterk bezette veld van de H55+ wist Johan Posdijk de zesde plaats te veroveren, naast al zijn beslommeringen als huisfotograaf.

Bij de dames van boven de vijftig streden ‘MeerSquashers Yvonne Kwant en Titia Posdijk om de titel. Titia won in vier games; clubgenoot Bianca Blom legde beslag op een verdiende en mooie vierde plaats. Ook de oudste deelnemer bij de dames, Carmel Noom, is een ‘MeerSquash lid. Zij streed mee in de dames 50+ poule. Carmel is de nieuwe Nederlands Kampioene 65+.

Marcel Broertjes werd knap zesde in het geweld van de Heren 50+. Zijn wedstrijd tegen niemand minder dan Marco van Basten was van hoog entertainmentgehalte, helemaal toen Marcel na afloop zijn shirt ging ruilen met dat van Marco.

De jongste ‘master’ van ‘MeerSquash was Erik Hietbrink. Hij had het zwaar maar leuk in een gecombineerde poule met de 35-plussers, waar het niveau natuurlijk erg hoog was. Erik eindigde na een mooi gewonnen vijfsetter als 8e in de 35+, wat goed was voor de 2e plaats bij de heren boven de 40.