‘MeerSquashster Huntelaar pakt tweede nationale titel van dit seizoen.

Afgelopen weekend vond het grote NK Squash plaats in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Ook ‘MeerSquash was aanwezig met zes spelers in diverse categorieën. Waaronder ook kersvers jeugdkampioen Renske Huntelaar. Bij de Heren A was het Guido Ploem die meespeelde, nadat hij vorige week zijn kwalificatie wedstrijd nog verloor werd hij toch opgeroepen als Lucky Loser.

Ploem pakte zijn kans en liet zichzelf van zijn goede kant zien in het hoofdschema. Na een paar verloren wedstrijden wist hij wel zijn laatste pot te winnen en mag zich daarom nummer vijftien van Nederland noemen!

Bij de Heren B speelde Urbano Farro en Hjalmer Mols mee, laatstgenoemde wist knap de halve finale te behalen maar wist deze wedstrijd niet te winnen. De strijd om het brons wist hij wel te winnen door zijn tegenstander met 3-0 opzij te zetten. Farro wist uiteindelijk 8ste te worden.

Bij de Dames B pakte de Hoofddorpse Renske Huntelaar de nationale titel! Huntelaar die dit seizoen een droomstart kent door ook al jeugdkampioen onder 15 jaar te worden pakte dit weekend haar tweede titel. In de poule van drie wist zij beide wedstrijden te winnen. Eén daarvan was van clubgenoten Elcke Mols die beide wedstrijden verloor en met het brons naar huis ging. Een categorie hoger bij de Dames A wist Elfi Markus na lange blessureleed niet te verassen en werd uiteindelijk 9de!

De nationale titels gingen dit weekend naar Piedro Schweertman en Milou van der Heijden. Voor voormalig ‘MeerSquashster Van der Heijden alweer haar vijfde nationale titel.