Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Mooie resultaten op NK masters en NK <23

Afgelopen weekend vond het NK Masters en NK <23 plaats bij Meersquash. Dit was de eerste editie waarbij de twee categorieën samen vielen en met succes. Er hing een leuke sfeer en er waren leuke wedstrijden te zien.

Bij het NK <23 deden er 17 jongens mee, vanuit Meersquash deden Hjalmer Mols, Knut Hogervorst en Tim Veen mee. Hjalmer en Knut hadden beide de eerste wedstrijd gewonnen, waardoor ze in de kwartfinale terecht kwamen. Alleen waren hun tegenstanders te sterk, hierna wonnen ze beide met 3-0. Voor hun laatste wedstrijd mochten ze het tegen elkaar uitvechten voor de vijfde plek. Na een spannende wedstrijd stapte Hjalmer als winnaar van de baan met; 15-17, 11-6, 11-9, 11-13, 11-7. De winnaar van de heren onder 23 is Rowan van Damming.

Bij de meiden deden Elcke Mols, Renske Huntelaar en Gabi Fritsche vanuit Meersquash mee. Elcke en Gabi mochten de eerste wedstrijd het al meteen tegen elkaar opnemen. Na een spannende vijfsetter wist Elcke de wedstrijd uiteindelijk te winnen. De nummer drie geplaatste Huntelaar, wist de eerste ronde ook te door te komen. Mols mocht het in de halve finale opnemen tegen nationaal kampioene Fleur Maas, die te sterk was. Renske mocht tegen de nummer twee geplaatste Daniek Krukkert. Het niveau lag dicht bij elkaar en het liep uit tot een vijfsetter, die Renske naar zich toe trok en een plek in de finale verdiend had. De pas 14-jarige Renske wist nog een game te pakken, maar niet te winnen. Fleur had haar titel weer verdedigd. Elcke verloor haar laatste wedstrijd, waardoor ze op een mooie vierde plek eindigde.

Bij de masters zijn er ook mooie resultaten behaald door de Meersquashers. Bij de dames deden de zussen Karin en Segrun Monsma mee. Segrun werd 2e in de poule en Karin 4e. Urbano Farro, Ad Heskes en Keith Flanigan deden bij de mannen mee. Ad die de week daarvoor Dutch Open Master gewonnen had, won ook de nationaal kampioenschap 65+ met gemak. Urbano kwam tot de finale, maar wist die niet te winnen. En bij de oudste categorie werd Keith eerste bij 75+.

Het was een gezellig weekend met mooie resultaten. Gefeliciteerd aan alle prijswinnaars!