Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Nederland zesde op Wereld Jeugdkampioenschap

Afgelopen twee weken vond het wereld jeugdkampioenschap plaats in Nancy, Frankrijk. Het WK jeugd was opgedeeld in drie evenementen, teams jongens, jongens individueel en meiden individueel. Ook vanuit ´Meersquash kwamen spelers uit voor Nederland. 

Renske Huntelaar met pas 13 jaar deed ook mee en was daarmee een van de jongste van het toernooi waar spelers onder 19 aan mee mogen doen. Maar meteen de eerste wedstrijd heeft Renske het moeilijk gemaakt voor haar tegenstandster. Renske verloor helaas van de Franse na een spannende pot met; 11-8, 9-11, 9-11, 11-9, 9-11. Daarna mocht Renske nog drie wedstrijden spelen, waarvan ze er de laatste met 3-0 gewonnen heeft. Een mooie prestatie voor iemand van pas 13 jaar en ze heeft nog 5 jaar om de titel te pakken! 

Naast Renske deden ook Hjalmer Mols en Knut Hogervorst mee, hun toernooi begon met jongens individueel. Knut wist de eerste wedstrijd knap te winnen tegen een Duitser met 3-1. Hierna speelde hij nog twee wedstrijden die hij helaas verloor. Hjalmer mocht het tijdens zijn eerste wedstrijd opnemen tegen een Franse die 9/16 geplaatst was en verloor deze pot met 3-0. Daarna heeft Hjalmer nog drie wedstrijden mogen spelen waarvan hij er twee won. Binnen deze categorie is er ook nog geschiedenis geschreven door de Nederlander Rowan Damming, die eerste is geworden van de wereld bij de junioren! 

Voor de jongens was er weinig rust want ze mochten meteen door om als team tegen de top van de wereld te strijden! Het team bestond uit Rowan Damming, Sam Gerrits, Knut Hogervorst en Hjalmer Mols. Nederland kwam de poulefase goed door en wisten te winnen van Hong Kong en Guyana. Waardoor ze tegen de nummer 2 van de andere poule mochten, Ierland. Na de eerste wedstrijd kwam Nederland op 1-0 achterstand. Gelukkig wist Rowan te winnen van de Dutch Junior Open winnaar. Waardoor de derde wedstrijd tussen Knut en Sean Murphy beslissend zou zijn. Na 4 spannende wedstrijden en 70 minuten kwam het op 2-2 te staan, en wist Knut in de vijfde game, de wedstrijd overtuigend te winnen met 11-1. Waardoor er weer geschiedenis geschreven werd op het WK. Dit was de eerste keer dat Nederland op het WK junioren in de kwartfinale stond.  

In de kwartfinale mocht Nederland het opnemen tegen de nummer twee geplaatste Engeland.  
Maar het team van Engeland bleek nog een maatje te groot. Waardoor Nederland nog voor plek 5 tot en met 8 mocht spelen. Daarin nam Nederland het als eerste op tegen thuisland Frankrijk. Waar drie spannende wedstrijden uit voortkwamen. Rowan wist de eerste te winnen met 3-2, hierna speelde Sam ook een vijf-zetter die hij helaas verloor. Waardoor weer de druk kwam te liggen op Knut, maar Knut weer wist te winnen! Hierdoor mocht Nederland nog een wedstrijd spelen voor plek vijf tegen India, die ze verloren met 2-1 en op plek zes eindigde.

Wat een prestatie hebben de Nederlanders neergezet, namens ‘Meersquash gefeliciteerd toppers! 

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon: 023 562 35 14
E-mail: info@meersquash.nl