Afgelopen zaterdag vond bij ‘MeerSquash het NK Masters 2021 plaats. Door de maatregelen die afgelopen vrijdagavond afgekondigd werden, werd er in samenspraak met Squash Bond Nederland besloten het toernooi over één dag te organiseren. Na veel nieuwe schemas te maken op vrijdagavond en niet laat inlichten dat de deelnemers andere tijden moesten spelen barstte het zaterdagochtend rond de klok van half 10 los met 48 deelnemers. Vooraf stonden er ruim 70 spelers op de lijst, maar wegens blessures en de maatregelen kon niet iedereen meedoen. Maar zeker een positieve noot naar volgend jaar toe!

Bij de mannen 35+ ging de Nederlandse titel naar Daniel Lagewaard die in de finale wist te winnen met 3-1 van Hessel Reekers. De strijd om het brons ging naar Hernan Guidi. Een categorie hoger bij de 40+ speelde vier mannen in een pouletje, hierin kwam de plaatsing die vooraf gemaakt was precies uit, het goud ging naar Jordan Bisch, het zilver naar Bas Hunting en het brons naar Andreas Khron.

Ook bij de mannen 45+ werd er in een poule gespeeld, vijf mannen gingen de strijd om de Nederlandse Titel. Op nummer drie eindigde Hakan Turkmenilli die in zijn poule twee potjes wist te winnen, Jeroen Mansvelders wist drie potten te winnen en verdiende daarmee het zilver. Het goud ging naar SBN Trainersopleider en goede speler Alex Kramer hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen 45+ noemen!

Bij de mannen 50+ deden maar liefst 12 spelers mee, de finale werd gespeeld tussen nummer één geplaatst Arjan Janssen en nummer twee geplaatst Urbano Farro, laatst genoemde wist met 3-1 de titel naar zich toe te trekken. De strijd om het brons was er eentje om in te lijsten, Achi Charradi trok met 11-3 in de vijfde game de wedstrijd naar zich toe.

Voor Walter Schreefel werd het een mooie zaterdag, na vele jaren trainen en wedstrijden spelen had hij nog een groot doel, een Master titel winnen. Deze zaterdag lukte dat! De speler van MAX wist in de finale na een close battle met 11-8 in de vijfde game de Nederlandse Titel op zijn naam te zetten. Omdat hij deze titel binnenhaalde kreeg hij ook het Kanon die al jaren als wisselbeker fungeert bij deze categorie. Felix Barenholz trouwe Master deelnemer wist net niet te winnen, maar kreeg het zilver! Het brons ging naar Rijan Beentjes.

Bij de 60+ was het Roland Monsma die wist te winnen in een succesvol weekend voor de gehele familie, bij de dames wisten namelijk ook Segrun Monsma en Karin Veen-Monsma prijzen te pakken. Het zilver was voor Maurice Wolters en het brons ging naar Ron Leitch.

Bij de oudste categorie de 65+ was het Marc Veldkamp die met de titel naar huis ging. Toon Hendriks wist in de poule te winnen van Peter Vega waardoor Toon tweede werd en Peter derde. De drie mannen speelde fantastische potten!

Bij de dames is er één grote categorie gemaakt van 8 dames bij elkaar. Nadat iedereen drie mooie potten gespeeld hadden werden de prijzen verdeeld op leeftijd. Marije van de Jagt 1ste 35+, Prescilla Roos 1ste 40+, Lieke Bootsma 1ste 45+, Nathalie Amador de Vris 2de 45+, Bianca Blom 1ste 50+, Karin Veen 2de 50+, Segrun Monsma 1ste 55+ en Jill van Lint 1ste 65+!

Wij feliciteren alle prijswinnaars en hopen iedereen de volgende editie weer terug te zien!