Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Update nieuwe corona maatregelen

Beste sporter,

Na overleg met NL Actief (fitness) en Squash Bond Nederland (squash) hebben wij inmiddels duidelijkheid gekregen over de impact van de maatregelen die het kabinet gisteren heeft aangekondigd tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge. Zie hieronder:

  • Reserveren: Sportcentra zijn verplicht om een strenger ‘deurbeleid’ te voeren en te waarborgen dat sporters anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Het is dan ook nog belangrijker geworden om jouw sportmoment te plannen en vooraf te reserveren. Ook adviseren we in afwachting van de naderende verplichting om binnen de club een mondkapje te dragen als je niet aan het sporten bent.
  • Fitness & Groepslessen: De impact van de genomen maatregelen op onze fitness- en groepslesactiviteiten is gelukkig minimaal. Sterker nog, doordat wij in de praktijk al de nodige aanpassingen hebben gedaan om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen, is het voor iedereen mogelijk om op dezelfde wijze te blijven sporten. Ook de groepslessen kunnen in de huidige opzet doorgaan omdat de overheid deze ziet als een individuele activiteit van sporters. Zolang de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd, zijn groepslessen dan ook toegestaan. Dit geldt dus ook voor de Small Group Workouts. Om meer ruimte te creëren voor de vrije fitness zullen deze verplaatst worden naar baan 10. Hierdoor zal er ook materiaal verplaatst worden naar deze baan. Op momenten dat er geen Small Group Workouts gegeven worden, kan hier door alle ‘MeerActivity leden vrij getraind worden.
  • Squash: In tegenstelling tot de fitness- en groepslesactiviteiten, hebben de maatregelen die door de overheid zijn getroffen wel een (flinke) impact op de squashsport. Hoewel het voor volwassenen mogelijk blijft om met maximaal twee squashers op één baan te spelen, kan dit alleen in vormen waarbij de anderhalve meter wordt gehandhaafd. Hiervoor zijn legio trainingsvormen beschikbaar, die wij kunnen aanleveren. Ook verwacht Squash Bond Nederland morgen een groot aantal videos online te zetten met oefeningen die hiervoor geschikt zijn. Een lekker potje spelen zonder restricties is er de komende weken echter helaas niet bij. De verantwoordelijkheid om afstand te bewaren op de baan ligt in eerste instantie bij de squasher(s) zelf, maar wij zullen hierop strikt (moeten) handhaven om ervoor te zorgen dat we als centrum open kunnen blijven.
  • Wedstrijdsport: Alle wedstrijden, voor zowel jeugd als volwassenen, zijn tot nader order niet toegestaan. Alle competities liggen stil en geplande toernooien (waaronder het NK Masters) worden verplaatst. De squashbond kijkt de komende periode naar de mogelijkheden en/of scenario’s ten aanzien van de heropstart van de wedstrijdsport na 11 november.
  • Jeugdsquash: Voor spelers onder de 18 jaar zijn er geen restricties. Zij kunnen normaal spelen en ook de groepstrainingen gaan de komende weken gewoon door. Wel dient er anderhalve meter afstand gehouden te worden van de trainer. Zoals in het punt hierboven beschreven, vinden competities en toernooien de komende weken niet plaats voor jeugdsquashers.
  • Trainingen: Het blijft mogelijk voor onze trainers om les te blijven geven aan maximaal twee personen op één baan zolang de anderhalve meter afstand in acht genomen wordt. Trainers mogen wel slechts op één baan actief zijn en kunnen dus niet meerdere banen tegelijkertijd in de gaten houden. Groepstrainingen voor volwassenen kunnen daarom voorlopig geen doorgang vinden. We zullen in gezamenlijk overleg met de betreffende groepen zoeken naar alternatieve mogelijkheden.
  • Clubavond: In verband met de genomen maatregelen, zal de clubavond in ieder geval de komende vier weken niet plaatsvinden.
  • Kleedkamers: Als onderdeel van het nieuwe maatregelenpakket van de overheid, dienen de kleedkamers vanaf morgen voor een periode van minstens vier weken gesloten te blijven. Het is helaas dus niet meer mogelijk om na afloop van het sporten te douchen. Ook omkleden vooraf kan niet meer op onze club. Iedereen wordt dan ook verzocht om met sportkleding te arriveren en na afloop van de sportactiviteit direct naar huis te gaan.
  • Horeca: De horeca is inmiddels al twee weken dicht en blijft dus nog eens vier weken gesloten.

Hoewel de genomen maatregelen vanzelfsprekend hard aan komen, zijn we blij dat we in tegenstelling tot eerder dit jaar open kunnen blijven en dat iedereen kan blijven sporten. We hopen dat we met elkaar de besmettingscijfers de komende weken omlaag kunnen brengen, zodat de maatregelen in november weer afgeschaald kunnen worden. Laten we daar als club proactief aan meewerken door zowel binnen als buiten ‘MeerSquash & Activity de regels van de overheid goed na te leven.

Bedankt voor jullie begrip en tot snel weer op de club!

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon:  023 562 35 14
E-mail:  info@meersquash.nl
KvK:  34273076
BTW:   NL8179.40.261.B01