Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Paul Coll wint Black Ball Squash Open 2021!

Terwijl in Nederland alles op slot zit wint ‘MeerSquasher Paul Coll de Black Ball Squash Open 2021 in Egypte. De nummer twee van de wereld speelde daar mee met het PSA World Tour Gold event. Dit is één niveau onder de World Series, maar toch was de gehele top van de wereld aanwezig. In de kwartfinale moest de Nieuw-Zeelander tegen Joel Makin. Dezelfde spelers speelde eerder dit seizoen ook al tegen elkaar op de banen van onze club in de SBN Eredivisie. Toen wist Coll na 2-0 achterstand nog te winnen. Ook nu had onze kopman het zwaar en kwam 2-0 achter. Nadat hij terug vocht en het 2-1 werd moest Joel Makin helaas opgeven met een blessure.

In de halve finale wist hij de nummer 7 van de wereld Marwan Elshorbagy met 3-0 eenvoudig opzij te zetten. In de finale kwam hij wederom een Egyptenaar tegen, dit keer de nummer 1 van de wereld Ali Farag. Farag had een zware 3-2 wedstrijd in de halve finale. En dus was de taak van Coll om het een slopende wedstrijd van te maken. Met een goed gameplan en uitvoering kwam de ‘MeerSquasher op een 2-0 voorsprong waarna hij een matchbal kreeg in de derde set. Helaas verzilverde hij deze niet, toen kreeg Farag game bal. Deze wist Coll weer weg te poetsen waardoor hij het nogmaals kon proberen. En uiteindelijk met 13-11 wist hij ook de derde game te winnen. Een mooie knappe 3-0 overwinning waar ook Paul zelf super trots op was. Paul: “Om in de hol van de leeuw van twee Egyptenaren te winnen en de titel mee naar huis te nemen is altijd mooi, dit had ik nog op mijn lijstje staan”.

Wij feliciteren Paul met zijn derde titel van dit seizoen! Nu even een korte break voordat hij in januari weer de wedstrijden oppakt in Amerika!

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon: 023 562 35 14
E-mail: info@meersquash.nl