Bondscompetitie

De belangrijkste competitievorm binnen ‘MeerSquash is de bondscompetitie die ieder jaar door Squash Bond Nederland (SBN) wordt georganiseerd. In het seizoen 2015-2016 deed ‘MeerSquash met maar liefst 21 teams (12 heren-, 3 dames- en 6 jeugdteams) mee in de SBN-competitie.

Zowel Heren 1 als Dames 1 en 2 spelen in de hoogste klasse van het Nederlandse squash. Vrijwel alle wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond, met uitzondering van de duels van Heren 1 (woensdag) en de jeugdcompetitie (zondag). Een team bestaat uit vier spelers en de behaalde resultaten tellen vanzelfsprekend mee voor de nationale ranglijst.

MSQ Fun League

Na afloop van de bondscompetitie organiseert ‘MeerSquash jaarlijks een interne competitie: de MSQ Fun League. De verschillende competitieteams van ‘MeerSquash spelen daarin onderling tegen elkaar in teams van drie i.p.v. de gebruikelijke vier spelers. Ook worden er diverse ‘mix teams’ samengesteld. Ook niet-competitiespelers kunnen mee doen. De wedstrijden uit de MSQ Fun League worden eveneens op vrijdagavond gespeeld, maar tellen niet mee voor de nationale ranglijst.