Met drie van de acht gouden medailles kan ‘MeerSquash terugkijken op een succesvol NK 2020. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam waren drie ‘MeerSquash vrouwen succesvol.

Met ondersteuning van drie coaches (Jason Morris, Tommy Berden en Natalie Grinham) hebben de spelers van ‘MeerSquash uitstekend gepresteerd bij het NK Squash 2020. In totaal waren er 172 deelnemers verspreid over acht categorieën. Onder hen ook Marco van Basten, wat voor de nodige media aandacht gezorgd heeft.

In de Dames C was de jonge Elcke Mols de beste. Het 10-jarige toptalent van de club gunde haar tegenstandster maar 11 punten in de finale. Eerder dit jaar werd ze al voor het vierde jaar op rij Nederlands kampioen onder 11 en volgende maand doet ze een gooi naar een nieuwe titel onder de 13 jaar.

Ook in de Dames B stond er een ‘MeerSquash speelster op het hoogste treetje. Catlyn van Maas de Bie mocht ‘eindelijk’ de eerste prijs in ontvangst nemen. Eredivisiespeelster van Maas de Bie werd al eens derde (2019) en vierde (2018), maar was nu overtuigend de sterkste.

De laatste nummer één plek ging, niet verrassend, naar Milou van der Heijden. De nummer 34 van de wereld veroverde haar vijfde nationale titel door in de finale Fleur Maas te verslaan.

Naast de drie gouden medailles werden er ook nog de nodige ereplaatsen verzameld. Hjalmer Mols werd ondanks een blessure knap tweede in de Heren C en Annamaria Machalova werd tweede in de Dames B. Urbano Farro (Heren B) en Emme-Lotte Boon (Dames B) haalden het podium net niet. Zij werden vierde in hun categorie.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Squash 2020.