Ons ‘MeerSquash Heren 1 team is het eredivisieseizoen 2019-2020 begonnen met een flinke nederlaag. Thuis werd er met 12-1 verloren van Coulisse/Twente.

In de openingspartij moest de Duitser Tim Weber na een eenzijdige strijd het onderspit delven tegen tienvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema. Onze nummer drie kon tot 5-5 in de eerste game mee met de sterke Nederlander, maar was daarna volstrekt kansloos: 5-11, 2-11, 1-11. 

Het duel tussen de interim-kopmannen Juan Camilo Vargas (‘MeerSquash) en Edmon Lopez (Coulisse / Twente) ging vervolgens ook verloren. De Colombiaan Vargas (PSA-92) maakte het de hoger aangeslagen Spanjaard (PSA-58) bij tijd en wijle flink lastig, maar kon alleen de derde game winnend afsluiten: 6-11, 5-11, 13-11, 5-11.

In het slotduel was ook debutant Joe Lee niet succesvol voor ons. De ongerankte Engelsman, die langdurig buitenspel stond door een slepende blessure, kon geen antwoord vinden op het aanvallende spel van de Indiër Aditya Jagtap (PSA-83) en ging in straight games onderuit: 8-11, 6-11, 5-11.

Door de nederlaag tegen titelkandidaat Twente moeten wij na de eerste speelronde gelijk in de achtervolging in de DPD Eredivisie. Over twee weken spelen wij uit tegen SquashCity dat het seizoen begon met een 12-1 zege op MAX Sports.

Meer informatie over de DPD Eredivisie is te vinden op www.squasheredivisie.nl.