‘MeerSquasher Paul Coll heeft vorige week het prestigieuze British Open Squash 2021 gewonnen. Voor de Nieuw-Zeelander die woonachtig is in Nederland en vast speelt en traint bij de Hoofddorpse club is dit zijn grootste titel uit zijn carrière.

Coll wist eind 2019 al knap tweede te worden op het WK Squash, maar wist na het doorbreken in de top vier van de wereldranglijst nog nooit een World Serie toernooi te winnen. De British Open Squash is van alle World Serie toernooien degene met de meeste prestige en wordt ook wel gezien als het Wimbledon van tennis.

De kopman van de ‘MeerSquash wist in de halve finale knap te winnen van de nummer één van de wereld Mohamed Elshorbagy. In de finale trof hij de nummer één geplaatste Egyptenaar Ali Farag, waar hij de laatste 14 ontmoetingen maar één keer van wist te winnen. Toch door een ijzersterke prestatie en een goed gameplan wist Coll voor het eerst een World Serie toernooi te winnen. De Nieuw-Zeelander, die op jonge leeftijd al zijn thuisland achter hem liet om hier in Hoofddorp uit te groeien tot één van de beste van de wereld, zei na afloop; “Coming right from the juniors, I had to leave home at young age. This moment right here makes it all worth it.”

Ook ‘MeerSquash is super trots op hun topspeler en kijkt reikhalzend uit naar komend seizoen waarbij Coll wederom te zien is in de SBN Eredivisie als kopman van de Hoofddorpse club.