Het eerste damesteam van ‘MeerSquash is woensdagavond met een verliespartij begonnen aan het squashseizoen 2021-2022. In de Squash Eredivisie gingen de Hoofddorpse squashsters in eigen huis met 4-12 onderuit tegen adFox Squash Plus.

Door een internationaal toernooi in Detroit, miste ‘MeerSquash haar buitenlandse topspeelsters Nele Gilis, Georgina Kennedy en Cristina Gomez. Ook Gabi Fritsche was door medische redenen niet van de partij.

Natalie Grinham, Elfi Markus en Emme-Lotte Boon vertegenwoordigden daardoor de clubkleuren van ‘MeerSquash. Allen gingen echter onderuit in wisselende omstandigheden. De 20-jarige Boon boog met 8-11, 7-11, 7-11 voor Suzanne Peters die afgelopen weekend nog de kwartfinales haalde tijdens het NK Squash. Routinier Grinham moest bij een 11-9, 11-4, 2-7 voorsprong tegen Milja Dorenbos de strijd staken met een kuitblessure en de 17-jarige debutante Markus kwam net te kort tegen de Duitse Lisa Seidensticker: 6-11, 11-8, 11-7, 2-11, 8-11.

Door de valse start staat ‘MeerSquash na de openingsspeelronde van de Squash Eredivisie op de zesde plaats op acht punten van Victoria Rotterdam, GC Biotech SquashTime en adFox Squash Plus.

Volgende week woensdag (27 oktober) komen de squashvrouwen wederom in actie, uit tegen Victoria Rotterdam. Op dezelfde dag begint ook ‘MeerSquash Heren 1 aan de competitie. De Hoofddorpers spelen eveneens tegen de Rotterdamse rivaal. In tegenstelling tot hun vrouwelijke collega’s spelen de mannen voor eigen publiek op het Arnolduspark.

Meer informatie over de SBN Eredivisie is te vinden op www.squasheredivisie.nl.