Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Clubkampioenschappen 2019 gespeeld

Afgelopen zondag was het weer zover; de jaarlijkse clubkampioenschappen. Dit jaar weer een nieuwe opzet met nieuwe categorieën. Zo werd er gespeeld in de 50+, Heren A,B,C, Dames, Jeugd en Squash57 categorie. Ook werd er bij de meeste categorieën best of three gespeeld.

Squash57
Met 12 spelers op de startlijst beloofde het een spannende dag te worden in de Squash57 categorie. Na spannende eerste en tweede ronde wedstrijden waren het Bart Ravelli – Olaf van Breemen en Donny van Hal – Joeri Steinmetz die gingen uitmaken wie voor het eerst in de finale kwamen. Barman en competitiespeler Olaf wist nog knap te winnen van clubtrainer Jason Morris in de tweede ronde, maar wist net niet te stunten tegen Bart. Hierdoor was het onze eredivisiespeler die zijn eerste finaleplek veiligstelde. Kind van de club Donny wist ook zijn halve finale te winnen. Olaf en Joeri maakten er voor plek 3/4 een spannende pot van waarna Joeri aan het langste eind trok en het podium op mocht. In de finale kwam Donny tot 8-8 goed mee met Bart maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. Bart wist zich te kronen tot eerste clubkampioen Squash57.

Jeugd
Naast dat de volwassenen speelde was het ook de beurt aan de jeugd om in actie te komen. Bij de jeugd wisten Luc Wentzel en Evan Morris de finale te halen. Luc won in de finale met 3-0 van zijn jongere tegenstander. Om plek 3/4 werd er met alle laatste energie gestreden, na een spannende wedstrijd was het Renske Huntelaar die met 3-2 het brons mee naar huis nam.

50+
Ook nieuw dit jaar was de 50+ categorie. Hierin ging de titel naar Erik Kooyman die knap in de finale wist te winnen van Jos van Kempen. De finale werd pas op het einde beslist, 12-10 in de laatste game. Voor plek 3/4 wist Geert Jan Heijstek te winnen van Marcel Bruine de Bruin. De 50+ categorie was een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Heren C
De Heren C was een mooie verdeling van spelers die hun eerste wedstrijden speelde, competitiespelers en ouders van jeugdspelers. In het schema waar het alle kanten op kon was het Peter Gijswijt die met de titel naar huis ging. Hij won in de finale van oud-werknemer Samuel Nauta, die knap tweede werd. Competitiespeler Kevin Kalle werd verdiend derde en nam het brons mee naar huis toe. Een speciale benoeming voor Sander Bulte die meespeelde, maar hiervoor nog nooit gesquasht had. Als vader van Thijs Bulte wist hij zich knap te weren tegen de andere spelers.

Heren B
In de Heren B werd er gestreden in een poule van vier om de titel. De poule eindigde op gelijke standen waardoor onderling resultaat uitslag moest bieden. Hierin won Bas Thijsse de titel! Ivonne Luijt werd tweede en Jason Barlow completeerde het podium.

Dames
Bij de dames was er een mooie mix van ervaring en beginners. In twee poules werd er gestreden om de hoogste positie om zo de finale te spelen. Jany Hoornstra en Bianca Blom wisten hun poule te winnen en namen het erna tegen elkaar op. Jany wist hierin met het goud aan de haal te gaan. Bianca werd tweede. Het brons ging naar Elly Overdiek.

Heren A
Met een schema van acht spelers gingen de toppers zondag van start. De als eerste geplaatste Bart Ravelli wist zich makkelijk naar de finale te spelen. Hierin trof hij Donny van Hal die in de halve finale van Guido Ploem wist te winnen. In de finale had Donny echter niks in te brengen en was het Bart die zijn tweede titel van de dag pakte. Donny nam voor de tweede keer het zilver in beslag achter Bart en Guido wist uiteindelijk het brons voor zijn rekening te nemen.

Met 98 wedstrijden en 55 spelers was het een geslaagde dag en willen wij iedereen bedanken die aanwezig was. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en tot volgend jaar allemaal!