Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

Huntelaar pakt de zilveren plak in Praag

‘MeerSquashter Renske Huntelaar heeft afgelopen weekend in Praag bij de Czech Junior Squash Open 2022 de tweede plek behaald. De pas 13 jarige squashster uit Hoofddorp speelde mee bij de meisjes onder 15 jaar en was vooraf als 3/4 ingeschaald. Het toernooi was weer één van de eerste internationale jeugdtoernooien die doorging na de coronapandamie.

Huntelaar speelde de eerste twee rondes sterk en wist geen game af te staan, hierdoor bereikte zij de halve finale waarbij zij ging spelen tegen de nummer één geplaatste Kristina Begeba uit Oekraïne. Ook deze partij wist het Nederlandse talent binnen te halen, dit keer met 3-1 waarbij de laatste game in 13-11 eindigde! Een spannende pot dus.

Op zondagochtend was de finale tegen de ongeplaatste Bulgaarse Siana Zhileva die knap de finale behaalde door diverse geplaatste spelers te verslaan. Huntelaar kwam 2-0 achter, maar bleef vechten en gaf zichzelf niet zomaar gewonnen. Met 11-8 wist zij een game terug af te snoepen, maar dat mocht niet baten. In de vierde game kreeg de Hoofddorpse nog diverse gameballen, maar uiteindelijk was het de Bulgaarse die met een 3-1 winst de titel wist te winnen.

Alsnog enorm knappe prestatie gezien Huntelaar nog een jaar mag meespelen in deze leeftijdscategorie waar andere dat niet mogen. Ook in Nederland starten wij langzaam weer op nu de sport binnen ook open is en hopen wij snel onze competities te hervatten dan kan ook Huntelaar naast trainen weer te bewonderen zijn op diverse toernooien op Nederlandse bodem.

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon:  023 562 35 14
E-mail:  info@meersquash.nl
KvK:  34273076
BTW:   NL8179.40.261.B01