Afgelopen weken vond in Eindhoven het EK Individueel en het EK Teams onder 19 jaar plaats. Vanuit ‘MeerSquash & Activity waren veel spelers geselecteerd door de bondcoach. Het toernooi begon met het individuele toernooi. Hierin kwamen Elcke Mols, Hjalmer Mols, Marlieke Mols, Renske Huntelaar, Knut Hogervorst en Elfi Markus mee.

Voor Hjalmer Mols begon het toernooi door een ongelukkige loting met twee verliespartijen, maar hierna wist hij zich te herpakken en wist al zijn wedstrijden te winnen waardoor hij op een mooie 49ste plek is geëindigd. Clubgenoot Hogervorst ging beter van start en won beide wedstrijden waardoor hij zich bij de beste 16 van Europa voegde. Uiteindelijk wist hij een 13de van Europa onder 19 jaar te worden! Knappe prestatie van landgenoot Damming die zilver pakte bij zijn thuisclub.

Ook deden maar liefst vier meiden mee van ‘MeerSquash, een unicum. Renske en Elcke wisten beide te winnen en verloren daarna waardoor zij wederom tegen elkaar moesten. Hierin wist Huntelaar te winnen waardoor zij uiteindelijk na diverse westrijden 24ste wist te worden. De Hoofddorpse Elcke Mols wist op 12 jarige leeftijd een knappe 32ste plek te behalen. Oudere zus Marlieke Mols wist uiteindelijk 44ste te worden. Markus kreeg ongelukkige loting en lag er snel uit, hierin wist zij uiteindelijk nog wel 37ste te worden.

Na de eerste week kregen de spelers één dag rust waarna het team toernooi begon. Voor Nederland kwamen ‘MeerSquashers Elfi Markus en Knut Hogervorst in actie. Hogervorst kwam vier keer in actie en wist alle vier zijn wedstrijden te winnen. Markus kwam twee keer in actie en moest helaas twee keer haar hoofd buigen voor haar tegenstandster. Het team heeft goed gepresteerd en wist boven verwachting het brons te pakken door in de poule als eerste te eindigen en hierna de strijd om het brons van Spanje te winnen.

Knappe prestaties en mooie ervaringen rijker voor onze jeugdspelers!