Bel MeerSquash: 023-5623514|info@meersquash.nl

‘MeerSquashers aanwezig bij EK

Afgelopen weekend is het EK <19 in Eindhoven van start gegaan, dit meerdaags evenement is begonnen met het individuele gedeelte en gaat van de week verder met het teams gedeelte. Individueel doen diverse ‘MeerSquashers mee zoals Hjalmer Mols, Knut Hogervorst, Elfi Markus, Marlieke Mols, Renske Huntelaar en Elcke Mols. Hogervorst en Markus zijn ook onderdeel van het team later deze week!

Voor Hjalmer begon het toernooi door een ongelukkige loting met twee verliespartijen, maar hierna wist hij zich te herpakken en wist al zijn wedstrijden te winnen waardoor hij vandaag gaat strijden voor de 49ste plek tegen landgenoot Robert Lindner. Clubgenoot Knut ging beter van start en wist zijn eerste twee wedstrijden wel te winnen waardoor hij zich al bij de beste 16 van Europa voegde. Hierna verloor hij twee wedstrijden en wist hij er nog eentje te winnen waardoor hij vandaag strijd voor plek 13!

Speciaal te vernoemen is dat Rowan Damming vandaag in de finale staat en gaat proberen de Europese Jeugdtitel onder 19 jaar te winnen. Damming speelt bij SquashTime in Eindhoven waar ook het EK plaatsvind. Een super prestatie tot dusver en wie weet stunt hij met een titel!

Bij de meiden doen er maar liefst vier ‘MeerSquashsters mee, een unicum. Renske en Elcke wisten de eerste ronde beide te winnen en verloren daarna beide hun wedstrijd waardoor de dames wederom tegen elkaar speelde. Elk toernooi zelfs internationaal met een groot schema komen de meiden elkaar tegen. Dit keer won Huntelaar de wedstrijd. Zij speelde hierdoor verder om de hogere plekken, vandaag gaat ze in actie komen voor plek 23 tegen een Zwitserse.

Elcke heeft vanmorgen haar laatste wedstrijd gespeeld en wist uiteindelijk 32ste te worden, super knappe prestatie als je weet dat ze pas 12 jaar is! Voor oudere zus Marlieke was het ook een pittig toernooi met veel leermomenten. Ze wist diverse potjes te winnen en verloor een aantal keer waardoor ze uiteindelijk 44ste is geworden.

Eredivisie speelster Elfi Markus had het niet getroffen met de loting en verloor haar eerste wedstrijd waardoor zij meteen naar de onderste helft van het schema viel. Hierin wist zij vele potjes te winnen en ook vandaag wist ze haar laatste pot te winnen waardoor zij 37ste eindigde. Markus kan morgen genieten van een rustdag en mag zich dan samen met Hogervorst opmaken voor het team toernooi.

Het teamtoernooi start donderdag en Nederland is als vierde geplaatst. Naast Markus en Hogervorst komen ook Rowan Damming, Guido Lindner en Naomi Nohar in actie!

Wil jij alle uitslagen zien en het gehele toernooi volgen klik dan hier!