Squashsters onderuit tegen Squash Utrecht in squasheredivisie

De dames van ‘MeerSquash hebben woensdagavond een zware nederlaag geleden in de squasheredivisie. In Hoofddorp ging de thuisploeg, die opnieuw aantrad met een extreem jong team, met 0-12 onderuit tegen Keylane/Squash Utrecht.

Op positie één moest Gabi Fritsche zoals verwacht het onderspit delven tegen Tessa ter Sluis. De 22-jarige Hoofddorpse begon uitstekend aan het duel met de nummer twee van Nederland, maar slaagde er niet in om het eerste bedrijf binnen te slepen, ondanks een aantal gameballen. In het vervolg van de partij nam Ter Sluis steviger het heft in handen: 11-13, 6-11, 2-11.

De pas 14-jarige Renske Huntelaar en de nog jongere Elcke Mols (13 jaar) konden woensdag eveneens geen game winnen tegen hoger aangeslagen en meer ervaren tegenstanders.

Ondanks de nederlagen, lieten beide Hoofddorpse supertalenten echter zien dat het met de toekomst van ‘MeerSquash wel goed zit. Huntelaar maakte het de sterke Engelse Kiera Marshall twee games lastig (8-11, 7-11, 2-11), terwijl Mols na een stroef begin goed partij kon bieden aan Megan van Drongelen, de nummer vier van het afgelopen NK. Het werd 0-11, 8-11, 11-13.

Door de nederlaag blijft ‘MeerSquash zesde (en laatste) in de SBN-Eredivisie voor dames met 30 punten uit acht duels. De achterstand op de nummer vijf, RIXAX/Squash Almere bedraagt 15 punten.

Aan de kop van de ranglijst lijkt Grant Thornton Victoria Rotterdam hard op weg naar de landstitel. De Rotterdammers hebben een voorsprong van 17 punten opgebouwd op Keylane/Squash Utrecht, terwijl er in de laatste twee speelronden nog maximaal 24 punten te verdienen zijn per team.

Over twee weken (15 maart) gaat de dameseredivisie weer verder met het duel ‘MeerSquash vs. GC Biotech SquashTime Eindhoven. Een week eerder (8 maart) spelen de mannen van ‘MeerSquash uit tegen Houtrust Squash WoonCompany.

Meer informatie over de SBN Eredivisie is te vinden op www.squasheredivisie.nl of via de volgende links: dames en heren.

Deel met jouw social media!

Gerelateerde berichten

Arnolduspark 13
2132 CR Hoofddorp

Telefoon:  023 562 35 14
E-mail:  info@meersquash.nl
KvK:  34273076
BTW:   NL8179.40.261.B01